A férfiak beijedtek?

 2008.08.03. 13:32

Tegnap egy sorsfordító napom volt, erről már írtam is este.

Már hetek óta érlelődött a háttérben a tegnapi post-om a http://www.viruskommando.freeblog.hu blogon, és mivel véletlenek nincsenek, viszont ok és okozat annál inkább, pont tegnap megírtam azt a bejegyzést.

Nagy visszhangot jósoltam neki, de ezt már megszokhattam a vírusos témák alapján. Viszont a nagy visszhang nem a mennyiségben, hanem az intenzitásban jelent meg. Ez is stimm, nem gyenge témát pendítettem meg. Tudod mit? Ide másolom az egész postot:

 

Először a felvezető kör:

 

Élő, on-line közvetítés a http://www.gazdagmami.hu oldalon, a ma délutáni kávézásunkról, amit természetesen off-line ejtünk meg Pesten, egy török kávézóban (na, kíváncsi leszek a török kávéra, úgyhogy itthon vissza is fogom most a fekete nedű kortyolgatást).

 

Ha jók az értesüléseim (márpedig jók:D), akkor közel harmincan leszünk, és nem csak anyucik!

Itt követheted figyelemmel az eseményeket:

http://www.gazdagmami.hu/vallalkozo-kismamak/ujra-itt-a-szombat-esti-laaaaz

 

Ott lesznek: Csapó Ida, női önismereti tréner http://www.gazdagnok.hu, http://www.minok.hu

Ott lesz persze Vida Ági, értelmi szerző:) http://www.gazdagmami.hu, http://www.kismamablog.hu

És értelemszerűen, ott leszek én is!

 

De mire ez a nagy felhajtás? - kérdezheted joggal.

 

Napok óta csak erről a találkozóról irkálok, szinte már tényleg úgy tűnik, hogy valóban lázban égek.

 

Ami igaz is, de nem ez a találkozó a lázam elsődleges apropója. Ez már "csak" a hab a tortán.

Nézz körül a neten: a legsikeresebb on-line vállalkozók, cégvezetők, tutibiztos, hogy férfiak. Minden megszólaltatott szakértő férfi, főleg üzleti és technikai témákban.

 

Na, ennek mostantól vége.

 

A nők kilépnek a fényre, és a háttérmunkálatok helyett végre a saját kezükbe veszik az irányítást (ne tagadd, vannak bizonyos helyzetek, amikor férfiként nagyon örülsz ennek:)).

 

Megmutatjuk, hogy mi is tudunk érvényesülni, mi is tudunk stratégiailag összefogni, de még jó barátságban lenni is.

 

Elméletileg könnyű a dolgunk, hiszen csak a férfiuralom ellen kell pozícionálni magunkat, és kizárólag a nőkhöz szólni.

 

Ági és Ida mindketten meglépték már ezt (nézd csak meg a honlapjaik nevét: nők, mamik), én viszont nem választom ezt a "könnyebbik" utat.

 

Maradok az inkább jellembéli tulajdonságok és bizonyos kompetenciák (és azok hiánya) alapján meghatározott célcsoportomnál, amibe korhatár nélkül mindkét nem beletartozik, viszont kőkeményen online-világuralomra török (lehet, hogy kis világ, de uralom:)).

 

Mi a jó Neked ebben? (Mert én először mindig Rád gondolok)

 

Ha már az ügyfelem vagy, akkor azért jó, mert még jobban koncentrálni fogok a Te igényeidre, mert az üzletet úgy futtatom fel, hogy közben Te jársz a legjobban a legújabb tanácsokkal és legújabb szolgáltatásokkal.

 

Ha még nem vagy az ügyfelem, akkor is jól járhatsz, mert az ingyenes anyagaim is sokkal ütősebbek lesznek, rengeteg átfogó tanulmány tervem vár a megjelentetésre, ráadásul már a belépő termék is igen nagyot dob a felhasználói fejlettségeden, vírusvédelem témában.

 

Ha az üzletépítés és a világuralmi tervem érdekel, akkor meg duplán jól jársz, mert figyelemmel kísérheted a fejleményeket.

 

Erre is utalnak a közelmúlt változásai: megszűnt tanfolyam, fizetőssé változott hírlevél, a Távsegítség bevezetése, új tanulmányok és még lesz jó pár dolog, ami a hosszú távú célokat szolgálja.

 

Mi szolgálja legjobban a világuralmi célokat?

 

Most titkos infók jönnek, csak akkor olvasd, ha hasonló céljaid vannak, mint nekem.

 

Három dolog nagyon sokat segít: a tanulás a tudatosság és az önfegyelem. Erről majd bővebben, alkalmas időben...

 

Mi NEM szolgálja a világuralmi célokat?

 

  • Egészen biztosan NEM szolgálja a világuralmi célokat a tévénézés.

  • Egészen biztosan NEM szolgálja a világuralmi célokat a bulvársajtón való csüngés, és Sarka Kata lagzija előkészületeinek figyelemmel kísérése. (Csak a példa kedvéért mondtam, semmi bajom az érintett személlyel, elvégre azt sem tudom, kicsoda:))

  • Nem szolgálja a világuralmi célokat a célhoz vezető útról való letérés. (Vagyis szerencsés, ha van út...)

  • Nem szolgálja a célt a nyavajgás.

  • Nem szolgálja a tétlenkedés sem.

 

Érdekel, hogy mi fog történni a háttérben?

 

Figyeld a blogot mindenképpen, hamarosan jönnek a részletek.

 

Ui.: Hogy miért érdemes nézni MA a közvetítést? Mert én ragaszkodni fogok hozzá, hogy ezek a találkozók a jövőben legyenek zárt körűek, és csak egy szűk körnek hozzáférhetőek, és... És az még titok:)


Az ottani kommenteket itt nézheted meg>>

 

 Ha nő vagy, akkor a kérdés Neked szól:

  1. el tudod képzelni sikeres nőként úgy magadat, hogy közben ugyanúgy nő maradj?
  2. Vagy óhatatlanul keményebbé kell válni a sikerekkel és kudarcokkal teli út bejárásakor?
  3. Veszélyezteti ez a nő-férfi kapcsolataidat?

Az én válaszaim:

  1. Igen, természetesen. Ehhez nem árt elfogadni, hogy ahhoz, hogy egy nő igazán nő legyen, ahhoz kell mellé egy igazi férfi is. Tehát attól nem lesz senki nőiesebb, hogy sikeressé válik, ha nincs mellette igazi férfi. A kettő együtt szuper, csak tudd, mire vágysz (és vigyázz is vele, mert a végén megkapod!)
     
  2. Az élet eleve keménnyé tesz (na, de filozofikus leszek még a végén..), nem lehet homokba dugott fejjel, és közben kisminkelve élni. Ha feszített, erős célra tartunk, akkor még több ütés-vágás ér minket, ezek szerintem edzenek. Egy nő néha erősebben áll ellen a csapásoknak, viszont nyugodt szívvel sírhatja ki magát, mert senki nem fogja puhánynak tartani ezért. (Ez végülis egy szerencsés dolog:))
     
  3. Az olyan férfiakkal, akik abban hisznek, hogy a nő csak háttérmunkálatokra való, azokkal biztos romlik a viszony, persze csak akkor, ha nem rendes barátságról van szó, hanem mondjuk valamilyen szakmai viszonyról. Ez külön post-ot megér, még beszélünk róla.

És Neked mi a véleményed?

 

100 gyakorlati tipp leendő és kezdő vállalkozónőknek, hogy vállalkozásod valóban sikeres legyen!>>

Címkék: üzlet online vállalkozás női világuralom

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr67598398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lady User 2008.08.04. 08:52:10

OFF blog - Nóra jelenti: padláson a babaházIbsen darabját 1879-ben mutatták be, jövőre lesz 130 éve. Mi meg itt még mindig a XIX. századi realista nagyregények eszményítette, sorsát szelíden tűrő nőideálokat vázoljuk példaként? Ha egy kissé visszaemlékszü…

Trackback: Lady User 2008.08.04. 01:55:44

OFF blog - A gazdagsághoz vezető útBlogom célja a számítástechnikai ismeretterjesztés, de a világ ennél lényegesen színesebb. Nemegyszer botlottam már érdekességekbe, amelyeket szívesen megosztottam volna veletek, de visszatartott, hogy nincs köze a blogt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derelict 2008.08.03. 18:01:27

engem leginkább az érdekelne, mi/hol utal arra, hogy a férfiak beijedtek volna? erről ugyanis akárhogy nézem, egyik postban sem esik szó, kommentek pedig sem itt, sem ott nincsenek.

persze maga a kezdeményezés, hogy gyerekükkel otthon ülő anyukák is dolgozzanak, vállalkozzanak, sőt, sikereket érjenek el, dicsérendő, és jó dolog; főleg ha már a gyermek miatt elesnek a 8 órás munka lehetőségétől. mindezek ellenére kicsit hangosnak és feleslegesnek érzem ennek az egésznek a felfújását, innen legalábbis annak tűnik.

mellesleg a fenti bejegyzéséről egy visszapostot énis irtam, de trackback híján kommentként küldtem volna el, amit szerintem elnyelt a spamszűrő. álljon itt most ujra, nyersen, nehogy megint kiszűrődjön :)

www.shell8.net/2008/08/02/virus-kummando/

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2008.08.03. 18:38:05

Köszönöm a kommentet, és azt, hogy nyíltan felvállaltad!

A vírus kommandós blogon 3 komment szól arról, hogy nane, a nők ÍGY ne. Mindjárt belinkelem a bejegyzésbe, hogy nyilvánvaló legyen.

Örülök, hogy egyet értesz azzal, hogy mi nők is had érvényesüljünk már úgy, ahogy az nekünk jól esik, bár a postodban, az oldaladon nem ez csapódik le, már ami rólam szól. :)

Nyugodtan fel lehet vállalni azt is, hogy vannak bizonyos társadalmi előítéletek a nőkkel szemben: van egy skatulya, aminek meg KELL felelni (az elvárások szerint), aztán azon túl már ne nagyon akarjunk kapálózni, csak akkor, ha a férfiak világát nem zavarjuk nagyon :)

Én (meg még egy páran, de az se baj, ha egyedül vagyok) felvállalom, hogy borzasztó nagy célt akarok elérni.
Se átgázolós típus nem vagyok, se erőszakos nem vagyok, inkább a nőies rafináltságot akarom bevetni. ;)

Remélem, nem okoztam nagy csalódást azzal, hogy nem teregettem ki a kártyáimat azonnal, első nekifutásra. Most borítékolom, hogy ez minimum fél éves, de inkább 1 éves folyamat lesz, amihez a stratégiai elemek adottak, a taktika meg alakulni fog.

Észre kell venni: ma az online világban nem lehet nagyot dobni úgy, hogy csak úgy vagyunk. Már az online marketinget is profi módon kell űzni, és kell még a seo, a PR, és mindenféle flancolósnak tűnő dolog.

De ha ezek mind meg is vannak, még akkor is bizonytalan a siker és a nagy bevétel (cégeknél ez utóbbi elég fontos szokott lenni). Nagy dobáshoz tényleg nagyot kell dobni.

Nem való ez mindenkinek természetesen, sőt, csak keveseknek. De bocsi, erről is majd később:)

derelict 2008.08.03. 19:07:51

közben sikeresen elolvastam azokat a kommenteket is, sőt, mostmár két fronton "vitatkozunk" :)

igen, tudom hogy amit a shell8-re írtam némiképp sarkos és bántó, de valós kritikaként akartam megírni, némi szarkazmussal, az oldal szellemiségéhez illően.

amiben viszont félreértettél, az nem az volt, hogy nem "teregeted ki a kártyáidat". amiről én irtam, az a tipikusan elnyújtott, hosszú és terjengős, "ámítós" jellegű szöveg (nevezhetjük csúnyán, ámde a piacon megszokott módon "parasztvakításnak"), amit bármelyik amerikai mintájú termékbemutatón, vagy MLM térítésen lehet hallgatni; sokórás értekezés a semmiről, illetve annak többszöri körbejárása.

az erre adott magyarázatod (a nagy tervek, az évek alatt kialakuló stratégiák), az online marketinges "kioktatás" mindazok fényében amit én a postom végére irtam kissé az orwelli "duplagondol" módszerre emlékeztet, és ha ennek csak töredékét is jól látom Nálad, az hosszútávon nagyon káros lesz.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2008.08.03. 20:35:00

Az orwelli duplagondol módszert nem ismerem, kifejtenéd, mi az?

Geri_lgfx · http://ssfgsfg.sfgsfgs.fgfg 2008.08.03. 21:31:22

Bár nem nekem szólt a kérdés, a duplagondol egy olyan módszer, amikor egy totalitárius diktatúrában megmenti az életed a diktatúra vezetőitől (mindig mindenben egyetértessz velük) ugyanakkor az elpusztításán fáradozol. Tehát egyszerre egy dologról két aktív véleményed van. Tehát tagadod a valóságot minden mondatodban, de a következő cselekedetet a valóság határozza meg.

Nő, nő.. Erzsébet királynő is nő, aztán elsőként szaladt a tábornokhoz az iraki háborúba való beavatkozásért lobbizni.
Amúgy teljesen hülyeség ez hogy úristen a férfiak elnyomják a nőket. Kezdjük ott, hogy a férfi és a nő kiegészítik egymást, és együtt tudnak érvényesülni. Innét erednek a feleség - > egészség szavak is. Nem tudom, ki ültette beléd ezt a bogarat, de a valóságalap nélküli osztályharcok szítói tradícionálisan a zsidók. Mindegy, hogy ki harcol ki ellen, a lényeg, hogy ők a háttérben jól járjanak rajta, és az emberek egymást marják.

Az orosz kommunista mozgalom összes jelentős alakja zsidó volt. Amit kevésbé tudnak az emberek: anno a feminista mozgalom 3 élharcosa zsidó volt. Persze lehet otthon azon vitatkozni, hogy ki merre hajtja a wc ülőkét, csak pár év múlva lehet, hogy a wc ülőkét is uzsorakamatra kölcsönözzük majd a nemlétező metéltfaszú világösszeesküvőktől.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2008.08.03. 21:43:35

Geri, te direkt írsz úgy, hogy moderálandó? :)
Légyszi, itt ne menj ebbe az irányba, bőven elég vitaalap a férfi-nő dolog:)

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2008.08.03. 21:48:25

Aha, értem már ezt az orwelli duplagondol dolgot. Természetesen nem ilyenről van szó, és majd figyelek, hogy ennek a gyanúja se merüljön fel.

Hamarosan felvázolom a tervet, és a stratégiát. Ki fog derülni, hogy többet láttatok bele, mint én, de mondom (ja, amott mondtam) az még kétséges, hogy ez kinek a "sara".

Geri_lgfx · http://ssfgsfg.sfgsfgs.fgfg 2008.08.04. 00:09:51

A tények feltárása gyakran kelt félelmet egyes emberekben, de hisz ez természetes egy olyan országban, ahol egy egész generáció örökölte meg a félelemből vagy haszonvágyból fenntartott pártállami kapcsolatrendszerét.
A késői kommunizmusban nem volt egy előre elkészített direktíva arra nézve, hogy hogyan, és mit kell cenzúrázni. A zsidókérdés, illetve a milliárdokat sikkasztó galléros bűnözúk bírálata viszont egy olyan tény volt, amelyet nem nagyon volt szabad emlegetni. Mindenki tudta, hogy mi az a határ, amelyet a saját biztonsága érdekében nem tanácsos áttlépni. Csakhogy ennek 2006ban vége lett.
Tudom, hogy nem a témához tartozik, végszóként megjegyezném, hogy ezt a zsidókérdést mi meg fogjuk oldani a cigánykérdéssel együtt. Egyesek örülni fognak, míg egyeseknek nagyon szar lesz.

Vida Ági · http://www.gazdagmami.hu/ 2008.08.04. 15:54:25

Végigolvastam egy rahedli postot, és komolyan nem értem mi a baj. Mi a gond azzal, ha valaki változtatni akar a körülményein és vállalkozásba kezd? Miért más, ha ő egy nő, mintha nem az? Miért gond, ha valaki kismamaként kezd vállalkozásba?
Miért gondolja bárki, hogy bármelyikünknek, akár Ritának, akár Idának, akár jómagamnak önértékelési problémáink vannak?

Én úgy gondolom, a nők mások, mint a férfiak, éppen ezért minden szerepükben, orvosként, tanárként, traktorsként vagy éppen vállalkozóként is mást tudnak nyújtani, mint ugyanabban a szerepben egy férfi. Egészen máshogy látja egy nő egy online vállalkozásban rejlő lehetőségeket, mint egy férfi. Egy nő számára ez egy jó lehetőség megtalálni a vállára nehezedő sokféle szerep között az egyensúlyt.
Jut idő a gyerekekre, jut idő a munkára, jut idő a házimunkára is.

Nem egyszerű manapság nőnek lenni, pláne, amikor az embernek már családja is van és mellette próbál helytállni és közben bizony tényleg annyi nőtől, anyukától hallom, hogy milyen problémákkal kell szembenézniük (nem tudnak elhelyezkedni, mert kisgyerekesek, nem kapnak fizetésemelést, mert kisgyerekesek, kirúgják, mert terhesek, kirúgják, mert nem tud eleget túlórázni, a férje nem ad egy kanyit se, azt mondja oldjon meg mindent a GYESből, kiröhögik, ha vállalkozni akar stb.stb.stb.), szóval én érzem a létjogosultságot Rita bejegyzésében.

Vidi Rita · http://www.viruskommando.hu 2008.08.04. 20:18:13

Ági!

Ez a másfél nap, míg ment a hacacáré (főleg még a viruskommando.freeblog.hu-n), arra kiváló volt, hogy nyilvánvalóvá váljon: vagy egy réteg, akiknek iszonyatosan szúrja a szemét a téma, van egy réteg, akinek annyira tetszik a dolog, hogy meg is nyilvánul ez ügyben, és van egy óriási tömeg (óriási: szombaton 350 egyedi látogató látta a bejegyzést), akik csendesen figyelnek, aztán vagy gondolnak valamit, vagy nem:)

Majd arra figyelek, hogy azt a réteget, amelyiknek szúrja a szemét, annyira azért ne piszkáljam, hogy balhés legyen a helyzet, de csak akkor fogok erre figyelni, ha nem kerül plusz energiába..

Mert ha valakinek ez böki a csőrét, annak a készülékében van a hiba, már elnézést...

Például Péter véleményére borzasztóan kíváncsi voltam, elvégre együtt dolgozunk, nagyjából már tudja, milyen vagyok, sőt, ő az egyik férfi, akivel együtt dolgozom.

Érdekes, hogy nem kezdett el azon aggódni, hogy vajon mit tervezek, vajon mikor fogom az ő érdekeit sérteni, vajon mikor fogok a tyúkszemére lépni...

Holott ő olyan közel van, hogy ha átgázolni valóm támadna a férfiakon, akkor ő lenne az első áldozat ugyebár.

Érdekes, hogy anélkül, hogy beavattam volna, tökéletesen kristálytisztán átlátta a helyzetet.

Biztos én is hibás vagyok, és biztos volt olyan mondatrész, vagy szóösszetétel, ami félreértésre adott okot, de itt nem feminista mozgalomról van szó, persze ez majd úgyis ki fog derülni.

Barátnőm most ment vissza gyes-ről dolgozni, és tök bizonytalan a helyzete, csak a törvényben előírt időtartamra garantálták a foglalkoztatottságát. Na, köszi... Ráadásul ez olyan cég, ahova eddig lényegében mindig visszavettek mindenkit.

Minden megváltozott, és napról-napra csak nehezebb lesz.

Nőként borzasztóan észen kell lenni, és óriási szükség van jó példákra és segítő kezekre.

süti beállítások módosítása