De az index.hu-éban sem...

A következő látvány fogadott az index.hu címlapján:

 

 

 

 

 

 

Na, mondom hurrá! Nem vagyok pénzügyes, nem vagyok feldolgozóipari exportáló, nem vagyok vendéglátós, viszont kereskedő vagyok (is).

Katt a címre, mert én kis hülye azt hittem, majd jól megmondják, hogy miért is nem lenne a helyemben a pénzügyminisztérium.

Hát erre ez a cikk van a link mögött:

http://index.hu/gazdasag/magyar/bukvl081106/ (új lapon nyílik)

Idézem az első bejegyzést:

A feldolgozóipari exportálókat, a pénzügyi szolgáltatókat, a kereskedelmet és a vendéglátást emeli ki a munkaerő-piaci kilátások szempontjából leginkább veszélyeztetett szektorok közül a Pénzügyminisztérium (PM).

Hát mindjárt összetojom magam!

Igazság szerint a válságkommunikációval már a hócipőm tele van: egy nyamvadék értelmes mondat nem hangzik el sehonnan, csak a jajgatás.

Mondjak valamit? Minden szektorban veszély van munkaerő-piaci szempontból. Mindig. Ez a kapitalizmus. Ehhez semmi szüksége a válságnak. Az elbocsátásokhoz bőven elég egy kockás papír, amin egy magyar cég osztva-szorozva, fél óra alatt rájönne, hogy mennyire gazdaságtalanul és rosszul működik. Na, AZ válság.

Látom, számolják az index.hu-n azt is, hogy hányan veszítették el a munkahelyüket a válság miatt. Gratulálok!

Legyetek már szívesek számolni azt is, hogy időközben mennien szereztek maguknak vagy kaptak új állást, mert az egyenlegnek csak úgy lesz eredménye!

Vagy celebek, vagy válság... Jó kis perspektíva

100 gyakorlati tipp leendő és kezdő vállalkozónőknek, hogy vállalkozásod valóban sikeres legyen!>>

Címkék: index üzlet válság vállalkozás pénzügyminisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr56753786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.I.Eszter · http://www.eszterkezimunka.hu/blog 2008.11.07. 13:56:04

Engem az is zavar, hogy a most állásukat elvesztő emberek közé azokat is besorolják "válság" címszóval, akik már évekkel ezelőtt tudták, hogy az az üzem egy-két éven belül bezár, és mindenki az utcára kerül. Ilyen pl. a GE hajdúböszörményi gyáregysége is, ahol nem a "válság" miatt, hanem a fogyasztói szokások megváltozása miatt szüntetik be a termelést, és ezt az ott dolgozók már tavaly tudták. A válságnak a szele akkor pedig még sehol nem volt.

Az összehasonlításokhoz pedig tényleg az kellene, hogy ne a munkájukat elvesztő emberek számát kövessék figyelemmel, hanem a munkanélküliek számának a változását.

Arról sem a válság tehet, hogy pl. az egri kórház új üzemeltetőjével nem akar az eredeti dolgozók egy része tovább dolgozni.

Szerintem az lenne az igazi, he nem a szektortól, hanem a munkád minőségétől és teljesítményedtől függne a munkád. Sajnos van még jó néhány olyan magyar munkahely, ahol az számít, mennyi időt töltesz ott, és nem az, hogy mit teszel az asztalra. Jobb szervezéssel és kommunikációval sok embernek a munkája fölöslegessé válhatna, de ennek már megint semmi köze nincs a "válsághoz".

Vidi Rita · http://www.viruskommando.hu/blog 2008.11.07. 18:04:01

Szia Eszter:)
Teljesen igazad van.
Nem októberben kezdődött minden ördögtől való csúfság.

Az újságírók most örülnek, mert van téma! És amilyen leleményesek, jól meg is ragadnak minden látszólagos összefuggést...

Amin kiakadok, az az, hogy ekkora portálok sem veszik maguknak a fáradtságot, hogy az újságírói etikához igazodva tényleg igazságot tárjanak az olvasóik elé.

Úgy látom, a tévé után már a portálokat is bojkottálnom kell.
Mondjuk egyébként is egyéni véleményem van mindenről, de szeretem tudni, mit TUDNAK az olvasóim. Elég rosszul fest a kép sajnos...

Borítékolom: a válsággal kihúzzák tavaszig, utána meg kezdődik a választási kampány... Ez lopott, Az hazudott... áááá :))

M.I.Eszter · http://www.eszterkezimunka.hu/blog 2008.11.07. 22:08:51

Valamivel el kell terelni a választópolgárok figyelmét a tényekről. Sajnos.

Erre remekül kitalálták a szörnyű valóságsókat és az n+1 részes butító sorozatokat.
süti beállítások módosítása